Turism

Vacanta la mare in Romania sau in strainatate?

Distribuie mai departe

Cand vine vorba de concediul de vara, cele mai multe persoane aleg litoralul fara ca macar sa se gandeasca. Vacanta de vara inseamna plaja, soare si apa, iar hotelierii profita pe deplin de aceasta pasiune a turistilor pentru soare si mare cu oferte din cele mai diversificate. Turistii au de ales nu doar dintre ofertele de cazare pe litoralul romanesc, ci si dintre pachetele de vacanta peste hotare, la bulgari sau in alte destinatii mai exotice precum Grecia sau Turcia.

Vacanta in tara sau peste hotare?

Prima decizie pe care turistul trebuie sa o ia este alegerea intre ofertele autohtone si cele pentru o vacanta peste hotare. In ultimii ani, diferenta de preturi s-a redus considerabil intre hotelurile din tara si cele din statiunile grecesti spre exemplu, iar agentii precum ParadisTours.ro (click pentru oferta) au oferte pentru litoralul Bulgariei la preturi mult mai convenabile decat cele din tara.

Punand in balanta avantajele si dezavantajele unui concediu petrecut in tara fata de unul peste hotare, se ajunge la concluzia ca alegerea tine exclusiv de preferintele turistilor:

1. Concediul in tara – agentiile de turism sunt pline de oferte cazare la mare in statiunile romanesti incepand cu cea mai populara dintre acestea, Mamaia si incheind cu statiunile mai potrivite pentru familii si persoane care doresc un concediu linsitit si relaxant, statiuni precum Neptun sau Olimp. Avantajul principal al litoralului romanesc este numarul mare de optiuni din care turistii au de ales: o statiune de lux, inchirierea de apartamente in regim hotelier in Constanta, dar si variantele pentru studenti si persoanele iubitoare de aventura precum Vama Veche. Optiunile de transport catre litoral sunt numeroase, iar costul unui bilet de tren sau de microbuz pana la mare este neglijabil prin comparatie cu costurile pentru a calatori peste hotare. Persoanelor care calatoresc cu copii mici li se recomanda concediile in tara unde cazurile de urgenta pot fi mult mai usor gestionate.

2. Concediul peste hotare – Bulgaria este una dintre destinatiile cu oferte pe litoral imbatabile. In Bulgaria, cele mai multe hoteluri sunt mult mai ieftine decat cele de pe litoralul romanesc, tentand tot mai multi turisti care vor sa economiseasca fara a trebui sa faca vreun fel de compromis. Pentru turistii care aleg sa calatoreasca peste hotare pentru a vizita locuri diferite si a face o imersiune completa intr-o cultura fascinanta, Turcia este destinatia ideala, iar Grecia are unele dintre cele mai frumoase coaste de pe batranul continent. Atunci cand se alege o oferta de vacanta peste hotare trebuie tinut cont de costurile de transport, nevoia de asigurare si bariera lingvistica. In situatii de urgenta, turistii care aleg vacanta peste hotare se pot simti usor neputinciosi in comunicare cu autoritatile, iar in cazul in care oferta nu corespunde cu realitatea este foarte greu sa se mai poata rezolva ceva.

Per total, in materie de oferte de cazare la mare, litoralul romanesc ramane cea mai sigura si cea mai economica optiune. Persoanele care pun un mare accent pe controlarea bugetului pot face rezervari din timp prin programul Inscrieri Timpurii si pot economisi pana la 30% din pretul sejurului, ajungandu-se astfel la tarifele practicate de bulgari spre exemplu, fara a fi nevoie sa se calatoreasca peste hotare.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *