Turism

Vacante la plaja in Duni si nu numai

Distribuie mai departe

Bulgaria are o coasta lunga de-a lungul Marii Negre, marginita de Turcia la sud si Romania la nord. De-a lungul aceastei portiuni, poti gasi statiuni de toate dimensiunile, orase vechi, sate mari, si multe alte locatii interesante precum si statiunea Duni.

Cele mai mari doua statiuni sunt Sunny Beach si Nisipurile de Aur. Nisipurile de Aur se afla pe coasta de nord, la aproximativ 20 km de capitala maritima a Bulgariei, Varna. Sunny Beach se afla pe coasta de sud, de asemenea, in apropiere unui alt oras mare – Burgas. O serie de zboruri internationale sosesc atat in Varna, cat si Burgas, din marile orase europene. De aici poti gasi rute si pentru Duni. La Varna si Burgas poti ajunge si din capitala Sofia, apoi cu autobuzul la Duni. Sunny Beach este de departe cea mai mare statiune, cu o capacitate de sute de mii de turisti in fiecare vara. Aceasta ofera hoteluri de 1- 5 stele, apartamente si complexe in cazul in care vrei sa si inchiriezi.

Nisipurile de Aur este o locatie mai mica, deoarece expansiunea sa este limitata de dealurile abrupte din jurul plajei. Cu toate acestea, amestecul de plaja si padure este o atractie majora pentru multi turisti. ” , a spus domnul Lucian Badarcea, managerul siteului Iritravel.ro .

Alte statiuni populare includ Albena situat in apropiere de Nisipurile de Aur si Duni, bineinteles, pe coasta de sud.

In afara de aceste statiuni, alte doua destinatii mai cunoscute de pe coasta bulgara a Marii Negre sunt Nessebar si Sozopol. Ambele sunt orase antice grecesti de pescuit, care au mii de ani si si-au pastrat o mare parte din caracterul lor istoric. Nessebar face parte din patrimoniu UNESCO – destinatie istorica protejata. Ambele orase sunt splendide, pitoresti, construite pe roca cu vedere la mare. Arhitectura acestor orase este unica, si aici poti face plimbari frumoase prin strazile pietruite. Acestea ofera, de asemenea, zeci de optiuni de cazare, inclusiv hoteluri si apartamente, precum si numeroase restaurante, baruri si magazine. Daca iti plac astfel de destinatii, ai nimerit in locul potrivit. Toata lumea pare sa vina in perioada sezonului de varf, din iulie si august. Nu poate fi, prin urmare, o idee rea sa vizitezi Duni in luna mai, iunie sau septembrie. Vremea este inca minunata, iar toate magazinele si restaurantele sunt deschise, fara a fi insa aglomerat. Și preturile sunt semnificativ mai mici, lucru de luat in considerare. Duni este o destinatie turistica demna de luat in seama.

Sursa: www.iritravel.ro

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *