a16
Uncategorized

Pașii necesari pentru pregătirea unei înmormântări: de la documentație la transportul funerar

Distribuie mai departe

Pregătirea înmormântării unei persoane dragi poate fi obositoare și confuză. Există multe lucruri de gândit și de făcut în acel moment, ca să nu mai fie menționat și faptul că sentimentul de regret poate îngreuna sarcinile.

Cu toate acestea, a face o ceremonie de rămas bun este foarte importantă, pentru a putea mulțumi și a onora persoana pentru că a existat și pentru că a fost atât de importantă în viața ta.

Pe lângă pregătirea tuturor documentelor necesare, de organizarea slujbei ortodoxe de la biserică sau de planificare tuturor detaliilor privind ultimul drum, cei care se ocupă de organizarea înmormântării trebuie să ia mereu în calcul și transportul funerar intern, între diferitele locații sau internațional, în cazul în care persoana decedată se află într-o altă țară și este necesară repatrierea.

Pregătește documentația

Când cineva moare, în ciuda întregii tristeți datorită situației, trebuie tratate problemele birocratice. Fără documentația necesară, nu este posibil ca persoana decedată să fie eliberată pentru înmormântare sau incinerare.

Când moartea are loc într-un spital, medicul oferă o declarație despre deces. Cu toate aceasta, poți căuta o firmă funerară pentru a începe celelalte proceduri și pentru a se ocupa de tot ceea ce presupune o înmormântare, inclusiv incinerarea umana.

Gândește-te la preferințele decedatului

Atunci când planifici ceremonia de rămas bun cuiva drag tie, este important să ții cont de preferințele acestuia. Ar vrea persoana să fie incinerată în loc să fie îngropată? Care a fost culoarea preferată? Și floarea ta preferată? Toate acestea sunt detalii de amanunt, dar ele cu siguranta contează și pot face parte din ceremonia de rămas bun a persoanei iubite dacă ar fi lucruri semnificative pentru el!

Căci, atunci când se organizează transportul funerar, se poate opta și pentru a alege o mașină funerară specială care să transporte coroanele funerare primite de la participanții la înmormântare și unde se pot adăuga diverse aranjamente florale realizate din florile preferate ale persoanei decedate.

Notifică prietenii și familia

Este foarte probabil ca mulți oameni să vrea să își ia rămas bun de la persoana iubită. Cu atât mai mult dacă el / ea era o persoană cunoscută, cum este cazul profesorilor, jurnaliștilor și sportivilor.

Pentru a face acest lucru, poți scrie o notă de deces care să precizeze locația, data și ora atât a înmormântării. Poți să o publici într-un ziar, sub forma unui necrolog (o opțiune excelentă pentru persoanele din familii tradiționale sau bine cunoscute societății). De asemenea, poți trimite prin e-mail sau mesaje pe rețelele sociale.
Alege și planifică onorurile

Există diferite tipuri de omagii care se pot face atunci când îți iei rămas bun de la o persoană dragă. Dacă alegi să organizezi înmormântarea cu ajutorul unei firme de servicii funerare, vei avea și mai multă libertate de planificare. De asemenea, este posibil să faci un omagiu în momentul înmormântării sau după incinerare.

Transport funerar

Dacă persoana decedată era pasionată de mașinile clasice sau luxoase, de exemplu, alegerea unui model clasic de masina moprtuara sau o limuzină pentru transportul funerar de la biserică sau capelă la cimitir este o modalitate excelentă de a-l onora.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *