Uncategorized

Sfaturi pentru prezentari pe table albe

Distribuie mai departe

Tablele albe sunt instumente tot mai prezente la sediul companiilor. Au loc intalniri, discutii, conferinte si astfel o companie trebuie sa le ofere mijloacele necesare angajatilor pentru prezentari reusite. De aceea, vor investi in flipchart-uri, table albe sau magnetice, ecrane de proiectie si alte feluri de instrumente de prezentare.

Daca esti in cautare de o astfel de solutie pentru prezentari, gasesti table albe sau table magnetice aici. Iar pentru prezentari reusite, in continuare gasesti cateva sfaturi utile despre cum sa notezi pe astfel de table albe:

  • Nu scrie de mana pe o tabla alba – scrisul cursiv, de mana, pe care il folosim pe hartie, este foarte greu de citit pe o tabla alba. Pe un astfel de suport va trebui sa scrii asa ca si cum doar acum inveti sa scrii: folosind litere neunite intre ele, scrise separat pentru o vizibilitate mai buna a cuvintelor.

  • Nu scrie folosind doar litere de tipar – vei parea foarte agresiv. Gandeste-te cum e cand vezi un e-mail sau un mesaj pe chat scris doar in litere mari – nu-i asa ca te deranjeaza?

  • Foloseste cuvinte sau expresii cu litere mari doar atunci cand vrei sa subliniezi ceva.

  • Daca dispui de mai mult timp si vrei sa creezi o prezentare vizuala, poti sa conturezi unele cuvinte. Participantii la intalnire vor ramane cu o impresie vizuala puternica – totusi, nu trebuie sa exagerezi cu numarul cuvintelor pe care le evidentiezi.

  • daca desenezi, fa-o cu curaj. Nu te scuza int-una ca nu stii cum sa desenezi, reactiile spontane sunt cele care starnesc simpatie.

In rest, mai trebuie sa stii ca atunci cand vorbesti in fata unui public, trebuie sa te uiti la el, deci sa nu stai mereu intors cu fata catre tabla. Testeaza metodele de mai sus si vezi impactul asupra publicului. Vei vedea ca la urmatoarele prezentari publicul va fi mai atent si mai implicat in comunicarea cu tine.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *