Care este cel mai bun sport pentru copii?
5 mins read

Care este cel mai bun sport pentru copii?

Vrei sa iti inscrii copilul la o activitate extra-curriculara? Afla ce activitate este cea mai potrivita pentru caracterul, dorintele si nevoile copilului tau.

Ce sport ar trebui sa alegi pentru copilul tau?

Daca copilul tau este hiperactiv sau foarte energic, de ce nu l-ai inscrie la un sport de lupta sau la un curs de atletism? Sporturile de echipa, cum ar fi fotbalul, handbalul sau baschetul, sunt, de asemenea, ideale pentru a-i ajuta sa-si dezvolte tacticile de joc, indemanarea si rezistenta. Micul tau campion este mai competitiv si ii place sa faca performanta? Atunci inscrie-l la gimnastica, scrima sau tenis… In fine, daca este mai singuratic, exista alte activitati sportive care ii vor permite sa se dezvolte in functie de preferintele sale: echitatia pentru a-i impartasi dragostea pentru animale si a-i da un sentiment de responsabilitate, dansul pentru a-l invata simtul ritmului si a-l ajuta sa se concentreze, sau inotul, daca esti in cautarea unui sport mai bland si mai util.

Care sunt beneficiile sportului pentru copii si adolescenti?

Activitatea fizica este benefica pentru copiii de toate varstele. Ele au avantajul de a le initia pe cei mici si pe cei mari in bunele obiceiuri sportive, de a le permite sa se descarce si, mai ales, de a le dezvolta increderea in sine. Fara a uita mandria lor (si a parintilor) atunci cand devin marii invingatori ai echipei lor dupa ce castiga un meci, cand cuceresc o medalie sau fac parte dintr-un spectacol de dans… In cele din urma, daca sportul este scoala vietii, trebuie sa fie ceva ce copiii doresc sa faca si ceva ce le ofera satisfactie. Daca copilul tau este reticent sa mearga la inot, nu-l forta. S-ar putea ca el sau ea sa nu reactioneze bine si, pe termen lung, sa aiba resentimente pentru asta. Inainte de a decide ce sport se potriveste cel mai bine copilului tau este posibil sa fie nevoie sa incerci mai multe. Multi copii nu au intotdeauna o idee clara asupra sportului pe care vor sa il practice. Daca copilul tau nu este sigur, discuta cu el si vezi ce reiese din dorintele si asteptarile sale.

1. Yoga pentru o mai mare flexibilitate

Din ce in ce mai populara in randul copiilor, yoga combina respiratia si intinderea. Aceasta practica straveche, care isi are originea in India, poate fi practicata de copii incepand cu varsta de 2 ani si jumatate, cu o sedinta saptamanala de 45 de minute. Posturile practicate la aceasta varsta sunt, in general, pozitia pisicii, a broastei testoase sau a broastei. In adolescenta, yoga ii ajuta pe tinerii care sunt inca in crestere sa gaseasca posturile potrivite. Yoga ii ajuta pe copii sa isi canalizeze emotiile, sa isi imbunatateasca flexibilitatea, sa elibereze tensiunea, sa isi dezvolte abilitatile motorii si sa isi imbunatateasca concentrarea.

2. Qi Gong pentru a se reorienta

Pilon al medicinei traditionale chineze, Qi Gong se bazeaza pe miscari lente, pe o respiratie adecvata si pe exercitii de vizualizare. Posturile adaptate pentru copii le imita adesea pe cele ale unor animale precum ursii, tigrii, cerbii sau maimutele. Qi Gong poate fi practicat incepand cu varsta de 4 ani, in sedinte saptamanale. Aceasta forma delicata de gimnastica le permite celor mici sa-si imblanzeasca corpul, sa-si controleze respiratia, sa-si dezvolte increderea in sine si sa se conecteze cu lumea din jurul lor, totul in timp ce se distreaza!

3. Gimnastica pentru bebelusi pentru a dezvolta abilitatile motorii ale bebelusilor

Gimnastica pentru bebelusi are o reputatie excelenta! Recomandata de la varsta de 5 luni pana in jurul varstei de 4 ani, aceasta disciplina presupune deplasarea pe un traseu sigur, adaptat la abilitatile copilului, inainte de a manipula obiecte precum mingi, cercuri sau panglici. Practicata impreuna cu parintii, aceasta activitate le permite copiilor sa fie sustinuti in dezvoltarea lor motrica si senzoriala si sa descopere primele interactiuni sociale.

4. Judo, pentru canalizarea energiei

Fiul sau fiica ta alearga de colo-colo si ai probleme in a le canaliza energia nemarginita? Solutia: judo. O adevarata arta a autocontrolului, judo-ul invata mai ales cum sa duci un stil de viata sanatos. Prietenia, curajul, modestia, armonia trupului si a mintii si respectul fata de adversar sunt doar cateva dintre valorile morale predate. Prin intermediul acestui sport, copiii isi dezvolta toti muschii, imbunatatindu-si in acelasi timp flexibilitatea.

Sursa: https://www.journaldesfemmes.fr/maman/guide-des-parents/2655635-sport-pour-enfant/

Lasă un răspuns