Thursday Widows: un mini-serial mexican mai degraba dezamagitor
2 mins read

Thursday Widows: un mini-serial mexican mai degraba dezamagitor

Netflix a lansat Thursday Widows, un mini-serial mexican de sase episoade cu rezultate mai degraba dezamagitoare.

Dupa lungmetrajul din 2009, romanul argentinian cu acelasi nume al Claudiei Piñeiro a primit o noua adaptare sub forma unui mini-serial. In loc de Argentina, este vorba despre Mexic, unde o intreaga comunitate traieste intr-o somptuoasa comunitate inchisa. Familii luxoase pentru care aparentele conteaza mai mult decat orice altceva. Dar se stie ca nu exista viata perfecta, iar fata ascunsa a vietii perfecte nu intarzie sa iasa la iveala.

Vaduvele de joi este porecla pe care si-o dau Teresa si prietenele ei. Intr-adevar, in acea zi a saptamanii, ele se intalnesc fara sotii lor, care, de asemenea, se tin de capul lor. Dar joi, 26 decembrie, totul se schimba. Teresa descopera cadavrele sotului ei si ale celor doua prietene inecate in piscina. Secretele cuplurilor, mari si mici, spulbera existenta idilica in care toata lumea credea ca traieste…

Dupa un prim episod care prezinta toate personajele, urmatoarele episoade se concentreaza fiecare pe unul dintre cupluri. Telespectatorul descopera apoi ca viata de vis este de fapt doar o fatada. Cu totii au secrete care vor duce la tragedia din 26 decembrie. Acesta este, fara indoiala, punctul in care miniseria se deosebeste de thrillerele „clasice”. Aici nu exista suspans (sau foarte putin) si nu exista rasturnari de situatie repetate. Cu exceptia unui element care ar putea schimba totul, si care constituie in sine singura rasturnare de situatie, restul este dezvaluit destul de devreme in timpul sezonului. Incepand cu motivele pentru triplul inec.

In cele din urma, Vaduvele de joi ar putea fi descris aproape ca un thriller sociologic. Mitul fericirii cu orice pret, al pastrarii aparentelor si al statutului social ca simbol al succesului sunt pietrele de temelie ale povestii. Intregul ansamblu nu este foarte rau, dar se straduieste sa fie captivant in timp. Si, asa cum se intampla adesea in astfel de cazuri, distributia excelenta salveaza situatia. Cassandra Ciangherotti, Omar Chaparro, Irene Azuela, Alfonso Bassave, Juan Pablo Medina, Zuria Vega si Sofia Sisniega sunt cu totii impecabili.

Lasă un răspuns