Beneficii si motivatii pentru a merge mai mult cu bicicleta
3 mins read

Beneficii si motivatii pentru a merge mai mult cu bicicleta

biciclete feteFie ca suntem in cautarea unor noi modalitati de a ne mentine in forma, de a ne imbunatati starea de sanatate sau a reduce din costuri, fie ca tinem foarte mult la mediul inconjurator si promovam un stil de viata eco, a incepe sa practicam la un nivel mai serios ciclismul s-ar putea sa fie o decizie extrem de importanta.  In plus, exista biciclete pentru toate gusturile, pentru toate stilurile, marimile sau bugetele – pentru ele putem sa gasim apoi  echipamentele si accesoriile potrivite, fara indoiala.  Nu sunteti convinsi? In randurile de mai jos vom prezenta o serie de beneficii majore ale practicarii acestui sport. La final, veti putea sa va indreptati cu mai mare incredere catre oferta de biciclete Hypersport pentru a stii ce sa va comandati, inca inainte de venirea primaverii!

1. Vei dormi mai bine – o plimbare de dimineata te va inviora, iar 20-30 de minute de mers cu bicicleta zilnic vor conduce la o usurinta in a adormi; mai mult decat atat, vei dormi mai usor.

2. Vei ajunge mai repede la destinatie – decat sa mergi pe jos sau sa iei masina, pentru distante scurte sau pentru trasee ce ar implica un trafic foarte aglomerat, este mai bine sa iei bicicleta.

3. Salvezi planeta – energia si materialele necesare construirii unei biciclete reprezinta doar 5% din totalul necesar pentru  a realiza o masina. Mai mult de atat, o bicicleta nu polueaza.

4. Reduci sansele unui atac de cord cu 50%, daca mergi cu bicicleta in mod constant – undeva la 35 de km, saptamanal.

5. Scazi din greutate – la fel ca si alergatul, si alegerea unor biciclete drept metoda de slabire e la fel de buna.  In plus, e o metoda mai usoara prin care faci miscare. Aici poti sa controlezi mai usor intensitatea si durata, facand ca socurile deplasarii sa fie absorbite de pedale, nu de talpile picioarelor.

6. Devii mai bun si la alte sporturi – e atat de simplu! Ca sa ramai in forma, de exemplu pentru meciurile de tenis, mersul pe bicicleta te ajuta enorm.

7. Imbunatatesti functionarea plamanilor  – atunci cand esti pe bicicleta, acestia vor functiona la un alt ritm. Vei folosi poate de 10 ori mai mult oxigen decat ai face-o daca ai sta in fata televizorului, pentru aceeasi perioada de timp. In plus, iti vei intari sistemul cardiovascular, permitand  inimii tale sa functioneze mai eficient, sa obtina mai mult oxigen, mai repede. Altfel spus, vei putea sa faci mai multe exercitii fara sa trebuiasca sa depui atat de mult efort.

Beneficiile practicarii acestui sport ar mai putea sa continue pe intinderea a cel putin inca doua articole, de dimensiunea acestuia. Motivatiile, de asemenea, se pot gasi intr-o multitudine de directii. Ramane doar sa ne hotaram cand vrem sa incepem, sa ne gasim niste parteneri de tura si sa dam primele pedale! Cu siguranta, fie ca preferam asfaltul, drumurile forestiere sau de tara, traseele de munte, aleile parcurilor, vom gasi modelele care sa ni se potriveasca, cu usurinta. De ce sa mai astepti? Gaseste biciclete mtb la www.Hypersport.ro si bucura-te de o stare de bine, de o conditie fizica de invidiat si de mult chef de duca (bineinteles, dupa putina munca)!

Lasă un răspuns